6 tips til løbere: En grønnere livstil

6 tips til løbere: En grønnere livstil

20. 4. 2021 3 min. Læsning

Små skridt fører til store resultater. Hvordan kan du ændre dit (løbe) liv, hjælpe med at redde planeten og leve mere bæredygtigt?

1. Gå efter bæredygtige kollektioner

Mange kendte mærker såsom Nike, adidas er i gang med at udvikle forskellige måder, som kan reducere belastning af klima og miljø mest muligt. Nogle gange bruger de genbrugsfibre af slidte tekstiler, andre gange bliver plast fra verdenshavene genanvendt. Bæredygtigt tøj ser godt ud og er behageligt at have på, ligesom alt andet almindeligt sportstøj.

Bæredygtigt til ham          Bæredygtigt til hende

2. Fuldfør dit outfit med bæredygtige sko og udstyr

Du kan også finde mere klimavenlige løbesko og træningssko. AdidasAsics og Salomon kæmper for bæredygtighed i verden af sneakers.

Bæredygtige løbesko

3. Køb kun det, du kommer til at bruge

Kommer du ofte ud af butikkerne med meget mere, end du forventede at købe? Er din indkøbskurv fuld af shorts, toppe og farverige sokker, selvom du kun havde planlagt, at købe nye løbesko? Prøv at overveje, hvad du virkelig har brug for – til glæde for naturen og din pengepung (selvfølgelig er det også vigtigt også at forkæle sig selv en gang imellem). Prøv så gradvist, at købe mindre og mindre og prioritere nødvendighederne.
Har du ting du ikke kan passe? Husk også at udnytte returmuligheder! Der er sikkert en anden person, som vil kunne benytte sig at det, du alligevel ikke rigtigt kan passe.

4. Giv dine ting videre

Bugner dit klædeskab med en masse ting? Prøv, at sortér det hvert år. Del tingene op, du ikke bruger i to kategorier:
1) Til salg/ donation: Du kan enten sælge alt, hvad der er bærbart, eller donere det til en organisation f.eks. til et børnehjem. Du kan også sætte det i en speciel tøjcontainer.
2) Smid væk: Sokker og leggings med huller, tøj du ikke længere kan passe osv. Prøv ikke at være sentimental.
Du får mere plads i garderoben til dine ynglings stykker!

5. Mindre madlavning

Jo mindre madlavning, jo lavere er elforbruget. Ved at planlægge dine måltider derhjemme undgår du madspild mad og engangsopvask. Forsøg, at forberede maden derhjemme fremad i flere dage. Hvis du medbringer sunde snacks hjemmefra, vil du undgå at blive fristet af fastfood – så det er også godt for helbredet.

6. Spis lokalt

Har du nogensinde smagt jordbær dyrket i nærheden af dit hjem, eller mælk fra en nærliggende gård? Støt dine lokale landmænd, og køb ind i specialiserede lokale butikker. Hvis du har en have, så kan du forsøge, at dyrke noget i den.

Ovesná kaše

Små skridt og miljøvenlige valg kan lede til en markant grønnere livstil. Hvad vil du starte med?