Højere, Længere, Hurtigere: Sådan vælger du dine pigsko

Højere, Længere, Hurtigere: Sådan vælger du dine pigsko

23. 12. 2021 3 min. Læsning

Der er sket meget i de seneste par år, ikke kun når det kommer til udviklingen af løbesko. Siden OL i Tokyo har den yderligere udvikling af pigge været byens samtaleemne. Der går rygter i forskellige fagblade om hvilken model, der giver den største fordel på forskellige distancer.

Der er sket meget i de seneste par år, og ikke kun når det kommer til udviklingen af løbesko. Siden OL i Tokyo, har den yderligere udvikling af pigge været byens samtaleemne. Havde Kasten Warholm en fordel, da han løb sig til en fantastisk rekord i 400m hæk ved hjælp af carbon pigge? Eller giver trampolineffekten som følge af Spikes Nike Air Zoom Maxfly en meget større fordel? Der går rygter i forskellige fagblade om hvilken model, der giver den største fordel på forskellige distancer. Populære modeller er typisk udsolgt flere uger i forvejen.

Spikes 1

Især som sprinter bør det perfekte par pigsko til konkurrencedagen ikke være dine foretrukne sko til dine løbetræninger. Selvom den nye teknologi giver dig en fordel i konkurrencer, placerer det en utrolig belastning på dine fødder og led, når du løber i lette pigsko med en ekstrem hård sål. Vil du komme igennem sæsonen uden skader? Så spiller det en stor rolle at vælge den rigtige sko til dine træninger.

Spikes 2

Din krop vil takke dig på længere sigt, hvis du bruger en sko med mindre hård sål til dine træninger

Hvis du laver hastighedstræning og intervaller, men du stadig laver meget volume, vil det være bedre for dig at vælge blødere banesko. Kig efter all-rounders eller mellemdistance banesko på Top4Running.dk, som Asics Hyper LD 6, adidas distancestar eller Nike Zoom Rival D 10. Med disse kan du øge farten under dine træninger og arbejde på din løbeteknik på samme tid, uden at du belaster dine fødder og led for meget.

Brug kun dine konkurrencesko med pigge lige før sæsonstart. Har du kun et eller to vigtige løb på dagsordnen? Så vil det være det helt rigtige tidspunkt at tage dine konkurrencesko på og vænne dig til dem. Navnet siger det hele, det burde være dine banesko til konkurrencedagen!

Spikes 3

ZOOM JA FLY 3
nike
evoSPEED Tokyo Future FASTER+ 2
puma
ADIZERO PRIME SP 3 STRUNG
adidas
Ny
ZoomX Dragonfly
nike
Air Zoom Victory Eliud Kipchoge
nike
METASPEED SP
asics
METASPEED MD
asics
evoSPEED Long Jump NITRO 2
puma
evoSPEED Sprint NITRO 2
puma
evoSPEED 400 NITRO 2
puma
Tidligere
Næste