Løbesko med lavt eller zero drop

Løbesko med lavt eller zero drop

18. 4. 2023 5 min. Læsning

Du har sikkert hørt udtrykket "drop" i løbeverdenen. Hvad betyder drop egentlig, hvorfor er det en vigtig faktor i beslutningsprocessen, og hvilke typer løbesko med lavt drop findes der?

Hvad betyder “Drop” når man snakker om løbesko?

Drop, når man snakker om løbesko, betyder fodens hældning, nærmere bestemt forskellen i højden mellem hæl og tå. Jo lavere dette tal er, jo mere naturlig en skridtafvikling vil skoen give dig mulighed for at have. Der findes generelt tre kategorier:

  • Løbesko med 0 - 5 mm drop er velegnet til erfarne løbere med en god løbeteknik.
  • Løbesko med 6 - 10 mm drop er den gyldne middelvej for de fleste løbere. De giver dig et naturligt skridt, men giver også komfort til lejlighedsvis at lande på hælen.  
  • Løbesko med 11 mm drop eller mere er velegnede til løbere, der lander på hælen eller er  overvægtige.

Zero-drop Løbesko - Ja eller nej?

Naturlig gang og zero drop er stadig meget populære i dag. Du er sikkert bekendt med minimalistiske, barfodssko, der forsøger at simulere en naturlig gang. Når det kommer til løb, har zero-drop sko en række positive kvaliteter, hvoraf de vigtigste er:

  • De giver løberen mulighed for en naturlig skridtafvikling 
  • De har en positiv effekt på løbeafvigelser - pronation og supination
  • De hjælper foden (og dermed dig) med at løbe til sit fulde potentiale 

Men alligevel er de ikke egnede til alle, i hvert fald ikke lige med det samme. Du skal arbejde med korrekt løbeteknik, og vænne dig gradvist til den nye skotype for at undgå en overbelastning af dine lægge, akillessener og andre skader. Skift gradvist minimalistiske sko ud med de sko, du er vant til.

Drop er ikke lig med dæmpning

Mange mennesker blander drop og dæmpning sammen. Det er ikke tilfældet. Sko med zero-drop har også dæmpende komponenter, og du kan løbe lange ture i dem.

Du ved allerede, hvad drop betyder, så lad os tage et kig på løbesko med lavt drop:

1) Altra løbesko

Altra -modeller er kendt for deres zero drop og brede forfod. De tilbyder minimalistiske sko til landevej og trail, der er ekstremt komfortable, af høj kvalitet og holdbare, og som hjælper dig med at nå dit fulde løbepotentiale. Andre faktorer som greb, åndbarhed og dæmpning er selvfølgelig også med. Vi har to bestsellere fra Altra til dig. Den ene til at dominere vejen, den anden til dine trail-eventyr.

Altra Torin

På vejen kan du bære Altra Torin 5. Den har en overdel i mesh af høj kvalitet, der sikrer optimal åndbarhed under din præstation. Det er en helt nydesignet bestseller løbesko med ALTRA Zero Drop™-sål. Altra EGO™ MAX-mellemsålen giver en responsiv dæmpning, og du kan stole på FOOTPOD™-ydersålen for perfekt greb. Unik komfort og høje niveauer af dæmpning, er den perfekte kombination til dine lange løb på landevejen!

Mænd Kvinder

Altra_Torin_běžecké_boty

Altra Timp

Tag Altra Timp 4 med ud i terrænet. Maksimal komfort er garanteret med Altra ZeroDrop™ bred forfod. Den godt tilpassede, åndbare mesh-overdel har asymmetrisk snøring for at sikre din fod bedre i skoen. Dette forhindrer uønsket tåglidning og ubehagelige vabler på tæerne under løb. Stabilitet og trækkraft på forskellige typer af stier garanteres af den fleksible MaxTrac™-ydersål, og Altra EGO™ MAX-mellemsålen giver dæmpning.

Mænd Kvinder

Altra_Timp_běžecké_boty

Altra Torin og Altra Timp er gode sko, men vi kan roligt sige, at andre modeller fra dette mærke også er blandt de bedste. Løbelegenden siger, at når du først har haft Altra på, vil du ikke have det anderledes!

2) Inov-8 X Talon

Talon-modellen, nærmere bestemt INOV-8 X-TALON G 210 v2 med 3 mm drop, er et kompromisløst valg til bløde trails, cross country, OCR og andre mudrede løb, hvor du ønsker maksimal ydeevne. Ydersålen er den ikoniske X-TALON-profil beriget med graphene, og den smalle overdel er syet af Cordura Airflow-materiale, der er åndbart og har solid holdbarhed. Komforten går lidt til side, men det er det værd for den gode overfladekontakt og den sikre præstation!

Mænd Kvinder

běžecké_boty_inov8_talon

3) Asics Fuji Speed

Selvom Asics Fuji Speed-modellen ikke har zero drop, kan den stadig prale af et meget lavt tal, nemlig 5 mm. Dette er en trailsko, der er udviklet til længere distancer. Overdelen består af letvægts Nexkin-materiale, der øger slidstyrken på det uforudsigelige trail. Pebax-pladen og GUIDESOLE™-teknologien fremmer en jævn op- og nedstigning, selv i det mest udfordrende terræn. ASICSGRIP™-ydersålen giver et højt greb på en række forskellige terræntyper uden at gå på kompromis med holdbarheden.

Mænd Kvinder

Asics_Fujispeed_běžecké_boty

Tjek løbetilbuddene og udrust dig fra top til tå med Top4Running!


PRODUKTRÅDGIVNING