Sådan løber du i sommervarmen

Sådan løber du i sommervarmen

30. 6. 2021 3 min. Læsning

Vi har samlet et overblik over gode tips til træning i sommervarmen

Løb i sommervarmen kan virke rart ved første øjekast, under solens varme stråler. Men varmen kan også være en stor udfordring. Vi har samlet et overblik over gode tips til træning i sommervarmen

1) En tilstrækkelig hydrering

I sommervarmen er det meget vigtigt, at have en tilstrækkelig væskeindtag. Det er ikke nok, at drikke meget, lige før du skal ud at løbe. Dette kan overbelaste nyrerne, som filtrerer vandet og uddriver det fra kroppen. Kommer der uorden i væskebalancen, eller væskemangel, kan man risikere overophedning af kroppen, dehydrering og kollaps. Derfor hvis du skal løbe i sommervarmen, så tag altid en flaske drikke med. 

Selvfølgelig har ioniske drikkevarer også en masse fordele. De genopfylder ikke kun vand, men også en vis mænge energi og især mineraler, som udskilles når du sveder mere. 

2) Det rette tidspunkt af dagen

Det er vigtigt, at planlægge din træning efter vejret. Vejrudsigten hjælper dig med at træne på det rette tidspunkt af dagen. Undgå at løbe ved middagstid. Solen står højest på himlen i dette tidsrum. 

Det er ideelt at løbe, når temperaturen er lavere - og helst i skyggen. Morgen - og aftenløb er et godt alternativ. En morgenløbetur kan desuden vække dig og gør dig klar til dagen. Hvis du er et B-menneske, så kan du tag ud på en aften løbetur. 

Pokud jen máte možnost vyrazit do přírody, neváhejte a vyběhněte.

3) Underlag

Mørke flader tiltrækker varme. Derfor er det ikke smart, at løbe på asfalt om sommeren. Varmen kan stige op fra en asfaltsvej. Dette forårsager vabler og blå mærker på fødderne. Åndedræt i støvede og tørre gader er også sværere

Sørg så vidt muligt for at løbe ud i naturen eller i parken. Træer og grønne områder kan skabe langt mere skygge og meget mere behagelig luft at trække vejret I. Løb på skovstier er også meget mere skånsom for led og ledbånd. Her kan du finde sko og udstyr til trailløb.

4) Påklædning til løb i varmt vejr

Din påklædning spiller også en vigtig rolle. Det skal være funktionelt og designet til sport. Gå efter overdele, der fjerner sved fra kroppen, og forhindrer den i at blive overophedet. Nogle afkøler kroppen endda aktivt. Medbring også en rygsæk med større vandforsyning til den lange løbetur. Medbring også sportsbriller der skærmer for solen.

Artiklen blev oprettet i samarbejde med Jana Kunčická, løbecoach og ernæringsekspert.