Trailløbstip: Sådan kommer du i gang

Trailløbstip: Sådan kommer du i gang

29. 3. 2022 3 min. Læsning

Den ultimative trailløbsguide: Hvad skal jeg huske på? Hvad tæller egentlig som et trailløb? Hvilke sko og udstyr har jeg brug for? Få alle svarene her!

Foråret er så småt på vej: behagelige temperaturer, solstråler og de første nydelige farver i naturen inviterer os til at løbe udenfor. Flere og flere løbere opdager trailløb for sig selv. Men der er også nogle forbehold: "Er trailløb noget for mig?", "Kan jeg overhovedet gøre det med min udholdenhed?", "Hvordan skal jeg forberede mig på det?". Med dette blogindlæg ønsker vi at besvare disse spørgsmål!

Sådan kommer du i gang med trailløb

Det vigtigste at vide: Tid og hastighed er sekundære i trailløb. Vil du finde en flot udsigt eller bare vil nyde nuet og naturen? Så stop og nyd!

Gallery

Fordel: I modsætning til løb på landevejen er der ingen sammenligninger i trailløb. Hældningerne, terrænet og vanskelighederne er forskellige på hvert trailløb - 10k er derfor ikke altid 10k. 
På ujævnt terræn er trailløbesko meget nyttige. Trailløbesko giver greb på glatte overflader og under alle vejrforhold. Blandt de mest populære modeller er ASICS Trabuco Max, Adidas Terrex, og Nike Pegasus Trail, som er kendetegnet ved deres yderst behagelige stødabsorbering og særligt skridsikre såler. 

Køb dine trailsko her!

Gallery

Hvad betyder trailløb helt præcist?

Først og fremmest betyder "trail" intet andet end en vandre- eller vandresti. Og så betyder trailløb at løbe på uasfalterede eller kun lidt asfalterede stier i naturen. Terrænet kan variere meget i sværhedsgrad. Fra løb i de høje bjerge til stien ud til floden eller i skoven bag huset.

At løbe på ikke-asfalterede stier er meget mere anstrengende end at løbe på vejen og er også ukendt for musklerne i starten. Så det er bedst at starte roligt med distance og tempo. Mens tiden virkelig er sekundær, når man løber trail, giver det også mening for avancerede trailløbere, der løber i ukendt terræn, at løbe med et løbeur med en back-to-start-funktion.

Køb dit sportsur her!

Gallery

Nogle trailløbere foretrækker løbestave på særligt stejle og glatte stigninger. Dette kan også give mening, men er først og fremmest et spørgsmål om smag. Er det et længere trailløb, giver det også mening at tage vand eller geler med. Du kan være disse meget praktisk i en trail rygsæk.

Gallery

Hav det sjovt på dit første traileventyr!