END OF SEASON SALE! Vælg mellem over 4900 produkter Køb nu
Trailsko, der egner sig til vandreture i fjeldene

Trailsko, der egner sig til vandreture i fjeldene

11. 1. 2023 6 min. Læsning

Planlægger du en vandretur, og ved du ikke, hvilke sko du skal have på? Lad de tunge vandrestøvler blive hjemme, og vælg trailsko i stedet. De er lette, komfortable og støtter dig godt på turen. Læs vores tips!

Smuk natur, betagende udsigt, ophold i den friske luft. Bjergvandring er en af de mest populære fritidsaktiviteter. Rygsækken er pakket, tøjet er klar, men hvad med skoene? Vi vil rådgive dig! Det er ligegyldigt, om du skal på en times vandring eller en dagsvandring. Når det gælder bjergvandring, handler det især om udholdenhed på ujævnt underlag. Derfor vil din bedste partner være

TRAILSKO TIL LÆNGERE DISTANCER

Her er et par grunde til hvorfor:

  • Greb - Du har brug for en sko med et mønster på sålen for at støtte din stabilitet og mindske risikoen for at falde. Trailsko kan også klare sne og is, så sko med metalspidser er ikke altid nødvendige til vintervandringer i de norske fjelde.
  • Letvægt - Den største fordel ved trailsko i forhold til tunge vandrestøvler er deres lette vægt. Du ønsker ikke at bære en byrde på dine fødder ud over rygsækken på din ryg!
  • Dæmpning og komfort - Stødabsorberende skum er en vigtig faktor for komfort selv på lange distancer. Dine fødder og især dine led, ledbånd og sener vil sætte pris på det.
  • Holdbar og åndbar på samme tid - Skoens solide konstruktion forhindrer slid, og de åndbare materialer i overdelen sikrer optimal luftcirkulation.

Top4Running TIP: Medmindre der i øjeblikket er skybrud udenfor, skal du ikke lade vejret fratage dig et bjerg-eventyr! På våde, mudrede eller snedækkede overflader skal du bruge trailsko med en GORE-TEX-membran for at sikre vandtæthed uden at ophede foden.

Alle foretrækker forskellige typer sko, og nogle mennesker elsker tunge vandrestøvler.  Men bliv inspireret, prøv trailsko, og nyd et let skridt selv i højden. Hos Top4Running anbefaler vi disse 5 mærker og modeller!

1) Altra Lone Peak

Altra-modellerne er kendt for deres zero drop - det vil sige ingen l forskel mellem hæl og tå. Det giver foden mulighed for at træde naturligt. Den slidstærke MaxTrac™-ydersål med vinklede TrailClaw™-mønster holder dig på jorden i bjergterrænet, og de polstrede materialer indeni giver dig masser af komfort. Denne type sko kræver lidt tilvænning, men når du først har haft Altra skoene på, vil du ikke ønske det anderledes!

Men Women

Andre Altra-modeller, der er velegnede til bjergvandringer: Altra Olympus (høj dæmpning), Altra Superior

Altra_Lone_Peak

 

2) Inov-8 Trailfly

Til rigtig lange (også flere dages) vandreture skal du bruge Inov-8 Trailfly Ultra G 300 Max. TRAILFLY-ydersålen lover overlegent greb, og G-FLY-skummet absorberer stød selv efter mange kilometer. Foden sidder stabilt, pålideligt og alligevel komfortabelt i skoen. De anvendte materialer kombinerer åndbarhed, lethed og holdbarhed. Takket være den brede konstruktion vil du sætte pris på den gode tåplads og plads til det naturlige arbejde med det tværgående bueslag.  ADAPTER FLEX-teknologien (10 mm dyb indskæring i den midterste del af dæmpningen) øger radikalt fleksibiliteten i hele skoen og dermed dens evne til at mærke terrænet).

Men Women

Andre Inov-8 modeller, der er velegnede til bjergvandringer: Inov-8 Parkclaw, Inov-8 Roclite (topsål, lavere støddæmpning)

inov-8_trailfly

3) la Sportiva Akasha

Til lange distancer i bjergene hjælper la Sportiva Akasha II dig med at komme derhen. Cushion Platform™ mellemsålen sikrer et blødt fodfæste, og Trail Rocker™ ydersålen sikrer et jævnt skridt. Foden sidder godt i skoen, hælen er solidt placeret og anklen er fleksibel, hvilket lover maksimal komfort og greb på tørre stier, men også på mudrede overflader eller klipper.

Men Women

Andre la Sportiva-modeller, der er velegnede til bjergvandring: la Sportiva Tempesta GTX (til vådt terræn og sne, mulighed for metalspikes til iskoldt terræn - skal købes separat), la Sportiva Akyra (til let vandring, fås også i GTX-version)

la_sportiva_akasha

4) Asics Fuji Speed

Selvom denne sko har ordet speed i navnet, er den specielt designet til længere distancer, så du kan bære den med et roligt hjerte på en bjergvandring. ASICSGRIP™ ydersålen giver greb, og den sofistikerede Nexkin-overdel gør skoen mere modstandsdygtig over for slid fra klipper og rødder. Så hvorfor "speed" i navnet? Denne model er inspireret af Asics' racermodeller og har også en Pebax-plade og GUIDESOLE™-teknologi. Disse teknologier understøtter en jævn opstigning og nedstigning på det mest udfordrende terræn.

Men Women

Andre Asics-modeller, der egner sig til bjergvandring: Asics Fuji Lite, Asics Gel-Trabuco

Asics_fujispeed

5) Nike ZoomX Zegama

Selv Nike har flere modeller, der kan holde dig oppe på en bjergvandring. En af favoritterne er Nike ZoomX Zegama. Nike ZoomX-ydersålen giver dig selvtillid og stabilitet, uanset om du går op ad en klippefyldt bjergside eller går stejlt ned ad en forræderisk glat sti. Den slidstærke overdel sammen med en komfortabel inderside og smart placerede lugs omkring anklerne beskytter mod flyvende småsten.

Men Women

Andre Nike-modeller, der er velegnede til bjergvandring: Nike Pegasus Trail (fås også i GTX-version), Nike Air Zoom Terra Kiger

Nike_zoom_x_zegama

Praktiske tips til at vælge den rigtige sko:

  • Passende størrelse og bredde - Fødderne vil svulme op under en lang vandretur og har brug for mere plads. Vælg derfor en sko, der er 1-2 størrelser større end den, du normalt bruger, og en bredere sko, hvis det er nødvendigt.
  • Der findes ikke nogen universelt rigtige sko - Husk, at hver person har forskellige behov og præferencer, så udtrykket "den rigtige sko" vil betyde noget andet for alle. Gå i dem, prøv dem på, og observer, hvordan de føles.
  • Prøv skoen - Før du finder DIN sko, anbefaler vi, at du prøver den valgte model på for at være sikker. 

Gør dig klar til bjergvandring med Top4Running!