Bruger du de rigtige løbesko?

Bruger du de rigtige løbesko?

14. 10. 2020 3 min. Læsning

Vi hjælper dig med, at finde de rigtige løbesko skræddersyet til dine behov. Prøv vores løbesko-guide.

Vi hjælper dig med, at finde de rigtige løbesko skræddersyet til dine behov

Ifølge en undersøgelse lavet af Asics, køber 81% af alle løbere de forkerte løbesko. 
Begyndere, professionelle, neutrale løbere, ultra-løbere – hver løber har forskellige biomekanikker, løbestile og formål. Det kan godt være enormt kompliceret at finde de rigtige løbe sko på nettet, og man kan nemt komme til at drukne i det store udvalg af sko. 

Prøv vores løbesko guide

Asics har derfor udviklet en guide til løbere. Guiden ”løb hurtigere, og længere” inddeler sine løbesko i følgende kategorier: i hver kategori tilbyder de neutrale modeller (som de fleste løbermærker) til regelmæssig pronation, modeller med enestående støtte til overdreven pronation samt supination. Disse kategorier af træningssko, racersko og trailsko har fokus på dine fødders behov og er måske åbenlyse, men… 

… Hvordan har du valgt dine nuværende løbesko? Har dine sko blødere eller hårdere dæmpning? Ved du overhovedet, om du foretrækker en blødere eller hårdere dæmpning? Og endnu vigtigere, hvilken løbestil har du? Er dine sko egnede til din stil og dit formål? En racersko med en carbon sål er f.eks. uegnet som en daglige træningssko, selvom den giver dig en fornemmelse af at være hurtigere. :)

Derudover anbefaler vi ikke at bruge de samme løbesko til hvert løb. Hvis du løber mere end to gange om ugen, er det bedst at skifte mellem dine løbesko, så dine fødder får forskellige fornemmelser. Men hvilke sko passer så bedst til dine behov? Læs videre, og så guider vi dig rundt omkring de vigtigste ting, du skal huske, når du skal vælge dine løbesko.

Prøv vores løbesko guide

METASPEED SKY+
Ny
GEL-NIMBUS 24
Bæredygtighed
NOVABLAST 2
NOOSA TRI 14
Ny
GEL-KAYANO 28
METARACER
GEL-KINSEI BLAST W
METASPEED EDGE
Ny
METASPEED SKY W
Eksklusiv
GEL-NIMBUS 24
Bæredygtighed
GEL-KAYANO 28
METASPEED SKY W
Eksklusiv
Tidligere
Næste