END OF SEASON SALE! Vælg mellem over 4900 produkter Køb nu
Sports-bh’en - den ultimative støtte for sports kvinder.

Sports-bh’en - den ultimative støtte for sports kvinder.

7. 12. 2020 8 min. Læsning

Styrk din selvtillid og performance med den rette sports-BH.

Brysterne hopper. Måske en lidt for direkte udtalelse, men sådan er det: Brysterne hopper. Dette er et ofte overset kvindeproblem. Når brystbåndene strækker sig, imens du dyrker motion, skal du have den rigtige sports-bh, som kan støtte denne bevægelse. Hvis du ikke har den rigtige sports-bh, kan dette føre til at du skader dit brystvæv, får smerter, og på sigt kan dette tynge dine bryster. Når du endelig finder den rigtige sports-bh med den perfekte pasform og støtte, er det en næsten magisk oplevelse. Sports-bh’en har nemlig en magisk evne, som kan fjerne brystsmerter og styrke din selvtillid, samtidig med, at din sportspræstation bliver bedre. Det eneste du har brug for er, at den er skræddersyet til dine behov. Og dette er heldigvis ikke lige så besværligt, som du måske tror.

fsdfds

Sammen med Nike har vi prioriteret denne problemløsning: 5 forskellige kvinder, 10 forskellige bryster, et fælles mål: At finde den perfekte sports-bh og udvikle en guide til netop de kvinder, der stadig ikke har fundet den rigtige bh. Ifølge aktuelle statistikker, er dette tilfældet for 70% af kvinder.


Først og fremmest er der to overvejelser, du skal gøre dig, når du køber en sports-bh: Din aktivitetsform, og din skålstørrelse, hernæst vil vi forklare mere præcist, hvad vi mener med disse indikatorer. Til sidst giver vi dig også en anbefaling om, hvilken sports-bh passer bedst til dine behov og ønsker.

Din aktivitetsform

Du bør vælge din sports-bh ud fra en analyse om, hvor meget støtte du har brug for, fordi den skal være særligt tilpasset dit aktivitetsniveau. Vi opdeler typen af sports-bh’er efter følgende niveauer: Let støtte, Middel støtte, Høj støtte.

 

Let støtte-sportsgrene inkluderer f.eks. yoga og pilates. Disse sportsgrene har lav eksponering, langsomme bevægelser, og ideelt set ingen hoppebevægelse. Brysterne bevæger sig ikke så meget, og derfor har de brug for mindre støtte. Men dette betyder ikke, at du skal undgå sports bh’en, når du dyrker sådan en aktivitetsform. Det kan stadig være med til at skade af dit brystvæv og løsne bindevævet, hvis du glemmer at tage din BH på.

Middel støtte sportsgrene inkluderer styrketræning og spinning. Disse sportsgrene har hurtigere bevægelser, og hoppebevægelser med moderation. Derfor skal sports-bh’en være i stand til at støtte denne mere intense bevægelse.

Hvis du dyrker højintens træning som f.eks. fodbold, tennis, boksning eller dans kræver det, at du vælger en sports-bh med høj støtte.
Du dyrker sandsynligvis flere træningsformer, og derfor kan det anbefales at have forskellige sports-BH’er med forskellige egenskaber til rådighed.

Sports-BH-størrelse

Det er her du skal trække målebåndet ud, så du kan finde sports bh’en, som passer perfekt til lige præcis dig.

Band (bånd): Her skal du måle rundt om dine ribben lige under dine bryster. Slap af og ånd ud. Det er bedst at sætte begge arme ned under målingen. Derfor er det ideelt, hvis du har nogen til at hjælpe dig med målingen. Ellers kan du lade den ene arm hænge, mens den anden måler.

Halter størrelse (barm): Dette betyder afstanden fra ”apex til apex” over nakken. Og ja, vi kan mærke din forvirring gennem skærmen. Men rolig – vi anede heller ikke, hvad det betød i starten. Apexen er der, hvor dit bryst er mest fyldigt. Den største brystomkreds kan være i den øvre eller nedre del af brystet – dette varierer fra kvinde til kvinde. Så du skal måle fra højre brysts mest fyldige punkt over nakken, til det mest fyldige punkt i det venstre bryst. Og sådan finder du din halter størrelse.

fdsfssd

Brug følgende skema til at finde din størrelse for din sports-bh baseret på målingerne med bånd og halter størrelse. Sports-bh’er fra Nike kan findes i størrelserne fra XS til 2XL. Hvis du lander på en grå firkant på skemaet med et bogstav, er dette vores størrelsesanbefaling. Hvis du lander på en firkant på skemaet uden bogstav, anbefales det at afprøve flere størrelser, så du finder den korrekte pasform.

gdfdfd

Der er også et par vigtige spørgsmål du skal stille dig selv:
Dækker bh’en hele brystet?
Er der nok støtte under fysisk aktivitet?
Klemmer stropperne dig ikke?
Er det funktionelt materiale?
Føler du dig selvsikker i sports-bh’en?
Hvis du har svaret ja den ovestående, så er du allerede virkelig tæt på at finde din perfekte sports-bh.

Din perfekte sports-bh:

Det lyder måske lidt uromantisk, men det er følgende formel som indeholder nøglen til succes:

Din aktivitetsform + din bryststørrelse = supportniveau for din sports-bh

Kvinder med en stor skålstørrelse (str. L til 2XL) har brug for en sports-bh med høj støtte uanset sportsaktivitet.

Du kan finde et overblik over vores anbefalinger i nedenstående billede:

fgdgff

Husk, at dette kun er vores anbefalinger. Hvis du foretrækker en sports-bh med mere støtte selvom du dyrkere en sport med lav aktivitetsniveau, er det helt okay.

Gennemprøvede klassikere fra Nike:

Lad os se nærmere på de populære sports bh favoritter:

Let støtte: Nike Indy BH

 

Indy-bh’en er designet til hverdags brug og komfort. Disse bh’er er blødere og mindre strukturerede – ideelle til mindre skålstørrelser og aktiviteter med lav intensitet.

Middel støtte: Nike Swoosh BH

Swoosh-bh’en giver mere dækning, bredere bh-stropper og højere kompression end Indy-bh’en. Dette giver mere støtte med samme komfort. Den fås med og uden polstring.

Høj støtte: Nike Flyknit FE/NOM BH

Denne BH sikrer høj støtte, en sikker kompressionsfølelse og en minimal hoppebevægelse. Derudover giver den dig høj komfort, stærke skulderstropper, indbyggede skåle og reducere tyngden på din skuldre. Denne sports-bh er udviklet til at være den letteste sports-bh til højintens træning – perfekt til enhver kvinde og enhver sport.

Meget høj støtte: Nike Alpha BH

Denne BH giver dig den stærkeste støtte blandt vores Nike-klassikere. De præformede kopper giver kompression, som sikrer et godt greb. Den justerbare lås på bagsiden betyder, at du kan tilpasse den efter din personlige pasform.

Husk, at vi alle sammen er forskellige.

Under optagelsen blev det tydeligt for mig, hvor forskellige vi alle sammen er, når det kommer til at vælge sports-bh. Ved første øjekast kan vi alle se meget ens ud. Men hvis man ser nærmere, kan man se forskellene meget tydeligt. Ligeledes har vi alle forskellige behov og præferencer. Nogle kvinder foretrækker neutrale farver på en sports-bh, mens andre elsker pangfarver eller skæve designs. Det vigtigste er, at DU føler dig godt tilpas, og at bh’en ikke giver dig smerter. Og det skal være vores fælles mål: At finde en sports bh, der får enhver kvinde til at føle sig selvsikker og tilpas.

Min konklusion

 

Sports-bh’en er den ultimative støtte for sports kvinder.  

Den kan enten svække din selvtillid, eller styrke den.
Vi vil hjælpe dig med at finde den rette til dig, som styrker din selvtillid. Med den perfekte sports-bh bemærker du ikke engang, at du har den på. Den skal føles let og naturlig. Give støtte uden at begrænse, eller kræve for meget opmærksomhed.
 
Køb din sports-BH her