Tips til løbeapps. Hvilken en vælger du? - Top4Running

Tips til løbeapps. Hvilken en vælger du? - Top4Running

26. 11. 2021 5 min. Læsning

Løb er en af de mest naturlige fysiske aktiviteter for mennesker. Det eneste du skal gøre er at tage løbeskoene på, tage pandebåndet på og løbe en tur. De fleste mennesker har smartphones og ure, der giver dem mulighed for at måle deres løb. Og ikke kun det! Du kan måle meget mere end blot de kilometer du løber. Hvad er de bedste løbeapps, og hvad kan de gøre? Læs videre!

Strava

Vi starter med en fantastisk app fra norden. Navnet kommer af det Svenske ord sträva, der betyder indsats og handlekraft. Du kan spore både dine løb men også dine cykelture med appen. Strava er den mest udbredte app blandt cyklister. Den tilbyder en lang række funktioner f.eks. kilometertæller, pulsmåler, højde eller detaljerede statistikker om en enkel øvelse, som du kan vende tilbage til hver en tid. 

Sportsur-kompatabilitet: Garmin, Apple Watch, Fitbit, Amazfit
Tilgængelighed for Android: ja
Tilgængelighed for iOS: ja
Pris: 33 kroner om måneden

Map my Run af Under Armour

Du kender det måske også som Endomondo. En af de mest brugte applikationer, der tilbyder fantastiske funktioner, blev annulleret i slutningen af 2020 og erstattet af Map my Run. Men stadig en virkelig god en! Du kan spore dine løb, skabe løbeudfordringer eller nyde de eksisterende. Den er nem at bruge og har omfattende funktioner, så det er en god app for begyndere og avancerede løbere at bruge. Den gratis version burde være nok for løbere, men den eneste ulempe er pop-up reklamerne. 

Sportsur-kompatabilitet: Garmin, Apple Watch, Suunto, Samsung
Tilgængelighed for Android: ja
Tilgængelighed for iOS: ja
Pris: gratis, Premium version 40 dkk om måneden / 200 dkk om året

Salomon clothes

Runtastic

Løbeapp fra adidas. Du kan spore løb og mange andre aktiviteter som cykling, skiløb, gåture, vandreture og endda dans. Runtastic er ikke kun for løbere, men fungerer også som et meget kompleks sportsværktøj. Du kan dele dine aktiviteter med venner og konkurrere med dem i forskellige udfordringer. Denne applikation er meget intuitiv og nem at bruge. Er du fan? Abonner på Premium versionen, som også giver et mere detaljere overblik af aktiviteter, mulighed for at lave din egen træningsplan og en automatisk pausefunktion når du stopper under en aktivitet. 

Sportsur kompatabilitet: Garmin, Apple Watch, Polar, Suunto
Tilgengælighed for Android: ja
Tilgængelighed for iOS: ja
Pris: gratis, Premium version 65 dkk om måneden / 330 dkk om året

Runkeeper

Et andet løbeværktøj, du ikke kun kan bruge til at løbe, men også til gåture, cykling, vandreture osv. Ud over målbare data, såsom kilometer, højde, antal af skridt, kan du også definere dine egne mål og udfordringer.  Motivation garanteret! Så, er du klar til dit løbeeventyr? 

Sportsur kompatabilitet: Garmin, Apple Watch, Fitbit
Tilgængelighed for Android: ja
Tilgængelighed for iOS: ja
Pris: gratis

Nike Run club

Nike bygger dets brand image meget stærkt og dette er ingen undtagelse ved deres løbeapplikation. Ikonisk og sofistikeret design er et must-have! I appen kan du måle kilometertal, gåture og du kan finde en oversigt og statistik efter din løbetur.  Hvad er forskellen på denne app og andre løbeapps? En kæmpe dosis af motivation. Under træningen, taler en lydtræner til dig og vækker dig til endnu bedre præstationer! Takket være denne motiverende komponent er Nike Run Club en passende applikation for begyndere. 

Tip: overvejer du at købe et sportsur og er Nike mærket tæt på dig? Køb  Apple Watch Nike udgaven. Du kan have alle funktionerne direkte i uret, inklusive det fantastiske Nike design. 

Sportsur kompatabilitet: Garmin, Apple Watch
Tilgængelighed for Android: ja
Tilgængelighed for iOS: ja
Pris: gratis

adidas shoes

Sportstracker

En app fra Finland der tilbyder flere aktiviteter end løb. Igen! Den intuitive,nem at bruge applikation, der ikke at så kendt blandt offentligheden. Planlæg dine ruter, analyser din præstation og følg dine fremskridt!  Men okay, der er en ulempe - nogle gange fejler GPS'en. Men overordnet set sejrer fordelene bestemt! Takket være dens nemme betjening rangerer vi den blandt applikationer for helt nytilkomne.

Sportsur kompatabilitet: Garmin, Apple Watch
Tilgængelighed for Android: ja
Tilgængelighed for iOS: ja
Pris: gratis

Pacer Pedometer & Step Tracker

Er du lidt træt af at løbe lige nu? Gåture er et fantastisk og effektivt alternativ.  Pacer Pedometer & Step Tracker er et skridttællerprogram, hvor du kan overvæge, hvordan du klarer det. Du kan tælle dine skridt, kilometer og hvor mange kalorier du forbrænder. Du kan også oprette en træningsplan og overvinde udfordringerne.  En applikation for gåturs-entutiaster. Hvis du er en af dem, har du alt data på et sted. 

Sportsur kompatabilitet: Garmin, Apple Watch, Fitbit
Tilgængelighed for Android: ja
Tilgængelighed for iOS: ja
Pris: gratis

Det er op til dig hvilken applikation du vælger. Det er umuligt at sige hvilken en er bedst, fordi hver person har forskellige forventninger og krav. Uanset hvad du vælger, så husk én vigtig ting- bevægelse handler primært om glæde, ikke tal. Tag dine yndlings løbesko på. Mål. Konkurer. Løb. Gå. Men frem for alt, nyd det!