MID SEASON SALE - Spar op til 60 % på udvalgte varer KØB NU
5 tips til nye løbere. Find dit "WHY" og løb!

5 tips til nye løbere. Find dit "WHY" og løb!

22. 10. 2022 5 min. Læsning

Har du lyst til at begynde at løbe, men ved ikke, om du kan følge med? Det er ikke raketvidenskab. Vi har 5 tips til at hjælpe dig med at blive forelsket i løb og opdage alle fordelene ved det. Løb med os!

Tip 1: Motivation og find dit “WHY”?

Den første (og vigtigste) ting er at spørge dig selv om, HVORFOR du vil begynde at løbe. Hvad er dine grunde? I begyndelsen vil du være fuld af motivation, og det vil være let at tage løbeskoene på. Men efter et stykke tid vil motivationen forsvinde (hvilket er okay!), og disciplin sammen med en god portion udholdenhed skal ind i spillet. Så hvad er dit “WHY”?

  • Bedre fysisk form - Du vil forbedre din generelle kondition, hjerte- og blodkarfunktion og styrke dine sener, ledbånd og led. Du vil føle dig bedre tilpas og få mere energi til andre aktiviteter - uanset om det er at gå op ad trapperne eller lege med børnene.
  • Træning til et løb - Den gode stemning ved et løb er en uforglemmelig oplevelse, der er værd at have. Og en lille advarsel herfra, det er stærkt vanedannende!
  • Mental hygiejne - I dagens kaotiske og stressede tid er løb en af de aktiviteter, der gør det muligt at slukke for hjernen i et stykke tid, bare være sammen med sig selv og absolut intet andet at beskæftige sig med. ydermere er det altid tilgængeligt og ganske gratis!
  • Bedre søvnkvalitet og et godt humør - Når du løber frigives der endorfiner, hvilket vil ændre din tankegang og hjælpe dig med at bevare en positiv energi. Dette kan hjælpe dig med at gå i seng med et klart hoved.
  • Tab ekstra kilo - Løb er en energikrævende aktivitet, og det er en velegnet bevægelsesform til vægttab.

Uanset hvad dit “WHY” er, er det vigtigste, at du skal nyde det. Gør løb til DIN tid, og en tid som du ser frem til. Dette er en af de bedste BIDRAG til din hverdag, som løb kan tilføre. Og hvis du nogensinde ikke har lyst til det, så husk dit “WHY” og den gode følelse under og efter løbeturen.

Tip 2 - Sæt et realistisk mål

Det er ligegyldigt, om dit mål er at løbe 5 km i træk, få det bedre i din krop eller træne til dit første løb. Nøgleordet er REALISTISK. Tag det langsomt og kontrolleret. Ordsproget "rejsen er målet" er helt sikkert sandt, når det kommer til løb. Nyd processen, et skridt ad gangen, og målene vil følge med. Skriv dit mål et synligt sted, så du jævnligt bliver mindet om det. Visualiser det og forestil dig, at du allerede har nået det. Det føles godt, ikke sandt? Hold ud og gør det til virkelighed.

Běžecký_závod

Tip 3 - Nye løbesko og tøj

Nye løbesko, nyt tøj eller endda bare et nyt pandebånd. Prøv det af så hurtigt som muligt. Vi ved alle sammen, at det virker! Så forkæl dig selv med noget nyt fra tid til anden og giv din løbe-garderobe lidt nyt liv.

Tip 4 - Favorit Spilleliste til løb

Tag dine sports-hovedtelefoner på, tryk på play på din yndlings spilleliste, og løb en tur. Kombinationen af musik og løb er også en slags mental hygiejne, og du vil hurtigt komme til at elske denne vane. Lav din egen løbe-playliste, der kan få dig ud af huset i enhver situation. Lydbøger eller en podcast er også gode muligheder!

Běžecké_boty_oblečení_UnderArmour

Tip 5 - Oplev nye steder

Du kan løbe når som helst og hvor som helst, og du behøver ikke noget - bortset fra gode løbesko - for at gøre det. Udnyt dette og opdag nye steder og løberuter. Du vil blive overrasket over de skjulte perler i dine omgivelser, og din løbetur vil altid være anderledes og fuld af eventyr!

Vi tror på, at du vil finde dit “WHY”, og ved at anvende vores tips vil du være i stand til at holde ud og nyde at løbe. Du behøver ikke at løbe hurtigt, længe eller slå rekorder. Nyd din tid i det fri, alene eller med en gruppe af venner. Løb og motion er et stort privilegium, og det er ikke alle, der har mulighed for det. Udnyt det, for det er bestemt det værd!

Udrust dig selv til din løbestart med vores bestsellere!


TRÆNINGSRÅDGIVNING