Løbesko til skovstierne

Løbesko til skovstierne

15. 11. 2022 5 min. Læsning

Løbesko til skoven skal have nogle grundlæggende egenskaber for at sikre sikkert og effektivt løb. Ujævnt terræn, rødder, sten og mudder gør underlaget udfordrende, så hvilken sko skal man have på?

Skoven er et af de mest populære steder at løbe. Den er enestående på alle årstider og freden, bladenes susen og fuglenes sang er en velsignelse for sjælen. For at få den maksimale nydelse og sikkerhed ved at løbe på skovstier skal du være udstyret til det - og hvor kan man ellers starte end med nogle løbesko, som jo er nøglen til enhver løbetur!

Men først og fremmest. Det er indlysende, at du ikke vil klare dig særlig godt med landevejssko i skoven. Trailsko til skovterrænet vil være din bedste partner. De har flere fordele, som du vil sætte pris på ude på dine skovstier:

  • Et aggressivt greb, der bider sig fast i den bløde skovsti, så du kan løbe frygtløst.
  • Slidstærke materialer, der beskytter dine fødder og selve skoen mod slid.
  • Et optimalt niveau af støddæmpning, der sikrer bløde stød, men stadig opretholder kontakten med underlaget.
  • Modeller med en vandtæt overdel eller en Gore-Tex- membran, der holder dine fødder tørre.

Hvorfor er disse funktioner vigtige? Under en løbetur er de med til at reducere risikoen for skader, som er betydeligt højere, når man løber i skoven end på asfalt.

Og hvad er de bedste sko til skoven? Vi har 5 trail og skovvenlige skotips til dig - Alle er trailsko, men samtidig designet til forskellige slags løbere. Hvilken en vil du vælge?

1. Salomon Speedcross

Salomon trail shoes er altid en god idé. Speedcross-kollektionen er beregnet til næsten alle typer terræn - den holder dig fast både på enkle skovveje og i det tekniske bjerg- og klippeterræn. Salomons EnergyCell™+ i mellemsålen giver en unik energireturnering sammen med god holdbarhed og støddæmpning. På grund af konstruktionen er den mere velegnet længere og lette løb end til hurtige løb.

Mænd Kvinder

SalomonSpeedcross

2. adidas Terrex

Er du på udkig efter en sko lavet af bæredygtige materialer? Dette og meget mere tilbydes af adidas' Terrex-modeller. En trailsko primært til ujævnt og vådt terræn i skoven, hvor Continental-sålen sikrer et fremragende greb, og takket være Gore-Tex-teknologien kan dine fødder modstå skovdug eller vandpytter. Skoen er slidstærk, men samtidig åndbar. Og hvornår skal du tage denne sko på? Dette er en universel trail-træningssko til korte og også lange løbeture.

Mænd Kvinder

adidasTerrex

3. Saucony Peregrine

Er hastighed dit primære mål? Saucony-skoen, der er opkaldt efter verdens hurtigste fugl, giver dig bogstaveligt talt vinger. Aggressivt greb lavet af PWRTRAC-klæbende gummi holder dig fast i den ujævne, bløde og ofte glatte skovoverflade. Gør dig klar til at flyve - et trail-eventyr i trætoppene venter dig!

Mænd Kvinder

SauconyPeregrine

4. Inov-8 Parkclaw

Hvis du lige er begyndt med trailløb og skovstier, er denne sko det rigtige valg. Den giver dig den komfort og dæmpning, som du kender fra landevejssko men takket være det optimerede greb er den velegnet til asfalterede skovveje og byparker. Powerflow+-mellemsålen består af to dele - den nederste del er hårdere og dynamisk, mens den øverste del er lavet af et blødere materiale, der giver komfort selv under lange løbeture. Mellem disse dele er DFB-polymerforstærkningen, som kopierer formen af senen på fodens underside (plantar fascien), og forbedrer skoens overordnede stabilitet, hvilket du helt sikkert vil sætte pris på i skoven.

Mænd Kvinder

Inov8Parkclaw

5. Altra Lone Peak

Har du en god løbeform og mobilitet, og leder du efter en sko til skoven med zero drop? Så skal du tjekke trailskoene fra Lone Peak-kollektionen fra Altra. En minimalistisk sko med middelhøj dæmpning og zero drop, dvs. ingen forskel mellem højden på dæmpningen i hæl og tå. Takket være grebet kan du stole på den under både tørre og våde forhold. Som alle Altra-modeller har disse en bredere form for at give massere af plads til din fod.

Mænd Kvinder

AltraLonePeak

Top4Running TIP: Er du stadig i tvivl og ved ikke, om du er mest til asfalt eller terræn? Prøv først den gyldne middelvej og køb løbesko, der egner sig til både vej og trail.

Som løbespecialister udstyrer vi dig fra top til tå. Tag et kig på vores løbetøj og løbeudstyr, og løb mod dit næste trail-eventyr!

Løbetøj  Løbeudstyr


PRODUKTRÅDGIVNING