END OF SEASON SALE! Vælg mellem over 4900 produkter Køb nu
Løbesko til sne, is og frost

Løbesko til sne, is og frost

9. 12. 2022 6 min. Læsning

At løbe udenfor på isglatte veje med landevejssko er ikke den bedste idé. Risiker ikke fald eller skade om vinteren. Hvad er de rigtige løbesko til vinteren, der holder dig i gang både på sne og is?

En iset vej kan være en risiko for at falde, og du vil møde den meget ofte i vintermånederne - isglatte fortove på byløb og gletsjere eller frosne vandpytter i skove og bjerge. Vi bringer dig et udvalg af sko, som du trygt kan løbe selv på is- og sneklædte overflader.

Løbesko med pigge eller trækanordninger

En almindelig løsning er sko med metalpigge eller trækanordninger. Sko med metalpigge er en speciel type sko, der ligner trailsko. De har metalpigge indbygget i sålen, som holder stabilt selv på frosne overflader. I tilfælde af trækkraftenheder er disse skridsikre ærmer med metal "tænder", som du tager din løbesko på, og de kan bide i isen. De forhindrer udskridning, men på den anden side reducerer de løbeskoens funktionalitet, øger skoens vægt og egner sig ikke til løb på hårdt underlag. Brug dem derfor kun under bjergrige og frostklare forhold, de er ikke egnede til daglige løbeture eller træning.

Trailsko er også en god mulighed

Du kan dog også løbe med Kvalitets trailsko. Takket være det aggressive mønster på sålen vil de holde dig sikker på snedækket, våd og endda en iset overflade. En vandtæt overdel eller en Gore-Tex-membran holder dine fødder tørre under hele løbeturen uden at ofre åndbarheden.

5 tips til løbesko til vinter, sne og isglatte veje!

Běžecké_boty_do_sněhu_zimy_námrazu

1) INOV-8 Roclite GTX

Denne model er velegnet til frosne, snedækkede og mudrede overflader. Modellerne fra denne kollektion er alsidige crosssko, og takket være den perfekt universelle sål kan de håndtere glat asfalt og også mudder eller sne. Takket være Gore-Tex-membranen bliver dine løbeture behagelige, og dine fødder forbliver tørre. Membranen er om hele omkredsen af den øverste sko. Sålen er med en blanding af grafen for et optimalt forhold mellem greb og sålens holdbarhed. Mellemhøj dæmpning er behagelig til lange løbeture, men alligevel lydhør og stabil nok til at bevare kontrollen i teknisk og uforudsigeligt terræn.

Mænd Kvinder

inov-8_roclite_goretex

2) Salomon Speedcross Gore-Tex

Selv de populære Speedcrosses har en Gore-Tex membran. Takket være den kan du udnytte det fulde potentiale af denne fremragende trailsko selv under sne, glatte og våde forhold. Mud Contagrip®-sålen giver maksimalt greb, Sensifit™-konstruktionen holder din fod stabil, men komfortabel, og EnergyCell™+-blandingen i mellemsålen giver et unikt energiafkast.

Mænd Kvinder

Salomon_speedcross

3) Nike React Pegasus Trail Gore-Tex

Ud over Pegasus versionen til landevej, har arbejdshesten med vinger fra Nike også en trail-version, også med en vandtæt Gore-Tex-membran, som er velegnet til våde og sneklædte løbeture. Ydersålen med en mindre mængde gummi vil give dig mulighed for en smidig overgang fra vejen til terrænet, og sammen med det karakteristiske mønster vil de give et godt greb på hårde og ubefæstede overflader. Nyd den legendariske komfort ved Pegasus-modeller selv under ugunstige sneforhold!

Mænd Kvinder

Nike_Pegasus_trail_goretex

4) Mizuno Wave Rider GTX

Endnu en model med en Gore-Tex membran, der holder dine fødder tørre. Den aggressive sål giver dig et fremragende greb, så du kan løbe på trods af sne eller regn. Den lette U4iC mellemsål sikrer optimal dæmpning, samtidig med at du kan udvikle høj hastighed. Takket være SmoothRide-teknologien vil din overgang fra stødfasen til reboundfasen være jævn og uafbrudt.

Mænd Kvinder

Mizuno_wave_rider

5) The North Face Flight Vectiv

Fantastisk vandtæt trailsko til dyb og høj sne. Overdelen er lavet med åndbar og vandtæt FUTURELIGHT™-teknologi, som desuden er forstærket med holdbar Spectra®-fiber. En stor fordel er lynlåsene, som beskytter anklerne og akillessenen selv i højere sne. Takket være kombinationen af 3D-kulfiberpladen, vugge-mellemsålen og SurfaceCTRL™-sålen kan du bruge maksimal energi i terrænet. Derudover vil sålen støtte dig på alle overflader.

Mænd Kvinder

The_North_Face_Flight_Vectiv

Løbestrømper betyder også noget. Et lille stykke, men en væsentlig funktion! De forbedrer komforten, leder sveden væk og holder foden og tæerne på plads, hvilket forhindrer dannelsen af vabler.

Top4Running Tip: Hvordan klæder man sig ordentligt på til løb om vinteren?

Okay, nu kender du tipsene til løbesko til vinteren. Men hvad skal man ellers tænke på, inden man begiver sig ud i kulde og sne?

  • Funktionelt tøj - Hvordan klæder man sig på til regn, sne, og frostgrader? Tag noget vinter løbetøj. How to do it? Basislaget består af en langærmet t-shirt, mellemlaget kan være en sweatshirt, det øverste lag er en løbevandtæt jakke, og til benene skal du tage termiske leggings på. Følg udetemperaturen og dine følelser. Glem dog ikke, at du bliver varm og sved under løb, så undgå at pakke for meget og vælg tøj lavet af funktionelle materialer.
  • Varm op før løbeturen - Dette burde have været en fast bestanddel i al slags vejr, men med udetemperaturen omkring nul er det virkelig et must. Rul dine led ud, lav nogle løbealfabetøvelser og et par straights for at varme op. Dine følelser under løb vil være meget bedre! Det er et forsøg værd, ikke?
  • Sæt et let tempo – Hvis du ikke forbereder dig til et løbeløb, så løb i et mere roligt tempo. Kroppen akklimatiserer sig bedre til den kolde luft og samtidig kan du teste den frosne og snedækkede overflade.
  • Glem ikke drikkeregimet - Selvom det ikke er så indlysende som om sommeren, har den menneskelige krop selv om vinteren brug for nok væske under træning. Tag vand med på længere løbeture, som du nemt kan opbevare i din Løberygsæk.

Opgiv ikke at løbe i frostvejr og nyd det sneklædte landskab med Top4Running!

#RunningNeverStops