END OF SEASON SALE! Vælg mellem over 4900 produkter Køb nu
Løbesko til byløb på asfalt, beton og fortov

Løbesko til byløb på asfalt, beton og fortov

2. 12. 2022 7 min. Læsning

Det kan være en udfordring at vælge de rigtige løbesko til byløb. Vi vil vejlede dig i, hvad du skal tænke på, når du vælger, og vi vil også give dig 6 anbefalinger til kvalitetsløbesko til landevejsløb. Dominér vejen med Top4Running!

Vejen er det mest almindelige løbeunderlag til løb. Bare rolig - ikke bogstaveligt talt. Vi anbefaler bestemt ikke at løbe sammen med bilerne på vejen! Med "vejen" menes der i dette tilfælde hårde overflader - fortove, asfalterede veje og cykelstier. Kort sagt, en kombination af beton, asfalt eller hård belægning.

Hvad er vigtigt, når du vælger en landevejssko?

Vi har flere vigtige faktorer, som du skal tænke på, når du vælger en løbesko.

  • Niveauet af dæmpning - Hårde stød er en stor belastning for led, sener og ledbånd, så landevejssko er typisk udstyret med dæmpende komponenter, der reducerer stød og tryk. Du kan så vælge en sko med lavere eller højere dæmpning. Husk dog, at jo højere dæmpning, jo tungere er skoen.
  • Drop - Drop er forskellen mellem hæl og tå. Jo lavere dette tal er, jo mere naturlig fodafvikling vil du kunne have fra mellemfoden til tåen. Sko med et drop på 0 - 4 mm er for erfarne løbere, der har en god løbeteknik - de berømte "zero drop-sko" er f.eks. modeller fra Altra. tilskynder dig til at afvikle gennem tåen til midtfoden og er velegnede til hobbyløbere eller lejlighedsvise konkurrencedeltagere. Det højeste drop er 10 - 12 mm, som er velegnet til dem, der træder på hælen, eller til overvægtige løbere.
  • Løbefodsproblemer - Ankelafvigelser kaldet pronation og supination har også en indflydelse på valget af løbesko. Det er tilstande, hvor anklen drejer overdrevent indad eller udad. Der findes også løbesko med pronationsstøtte,men det er vigtigt at styrke musklerne i fod og ankel og fokusere på korrekt løbeteknik.
  • Holdbarhed og komfort - Overdelen af løbeskoene er lavet af holdbare og åndbare materialer af høj kvalitet, og indersiden er lavet af fine stoffer, hvilket giver dig komfort under hurtige sprints og især under lange løb.

adidas_běžecké_boty

Grundlæggende kategorier af landevejssko

Afhængigt af det formål, som løbeskoene er designet til, kan de deles op i tre grundlæggende grupper:

  • Løbesko til lange ture - Til lange løb, mere dæmpning og masser af komfort. Disse sko er også velegnede til begyndere, på grund af større støddæmpning og komfort.
  • Temposko - Til kortere tempoløb eller intervaller, middelhøj dæmpning, smallere snit.
  • "Race Day" sko - Ultralet, lav dæmpning, lavere komfort, smalt snit, men mulighed for at udvikle maksimal hastighed under løbet.

Den rigtige løbesko betyder noget forskelligt for alle, og disse parametre er meget individuelle. Vi anbefaler at du prøver at finde ud af, hvad der passer bedst til dig. Men bare rolig, vi har 6 anbefalinger til dig, alle kvalitets-løbesko til landevejsløb, og måske finder du DIN DRØMMESKO!

1) On Cloudmonster

Med denne sko kan du stole på den monstrøse CloudTec-dæmpning, som vil gøre, at du vil nyde selv den hårdeste landing. Men bare rolig, skoen er stadig let og lover en fornemmelse at at "løbe på en sky”. Dynamisk bounce leveres af Helion-skum og et Speedboard. Takket være den udprægede rocker understøtter den en hurtig overgang fra landing til afsæt. Du kan bære den selv i regnvejr, da den lover godt greb selv på vådt underlag og vil tjene dig godt på lange løbeture.

Men Women

On_Cloudmonster

2) Asics Gel-Cumulus

En populær landevejssko der er velegnet til begyndere og også erfarne løbere. Du kan have den på til en helt kort løbetur, men den kan sagtens også bruges på dine lange ture. Dæmpningen er sikret af GEL™-teknologien, der er placeret under hælen, og sammenlignet med andre Asics-modeller føles Cumulus mere livlig. FLYTEFOAM™-mellemsålen giver en blødere tur og et mere behageligt bounce. ASICS LITE soft-sålen er lavet af en bæredygtig gummiblanding og kan også klare grusoverflader. Komforten er sikret af den nyligt forbedrede åndbare overdel. Den giver støtte på strategiske steder, og området omkring hælen og akillessenen er omgivet af et behageligt materiale.

Men Women

Asics_GelCumulus

3) Asics Novablast

Til dine daglige løbeture og træning har vi en neutral Asics-model - Novablast. Det behagelige materiale vil give din fod komfort, og forstærkningen i hælområdet vil give bedre stabilitet og kontrol ved hvert eneste skridt. Hårde stød bliver blødgjort af FF BLAST™ PLUS-skummet, så du kan nyde selv lange løbeture. AHARPLUS™-sålen har en såkaldt fjedreeffekt for en mere effektiv overgang fra landing- til afsæt.

Men Women

Asics_Novablast

4) Craft Pro Endur

Som navnet antyder, skal du bruge denne model til lange løb eller konkurrencer, men den vil også være god til interval- og tempotræning. Skoens geometri tilskynder dig til at lande midt på foden og sikrer i kombination med Pebax-energiskummet et blødt og smidigt bounce. PEBAX-skummet, der er placeret i mellemsålen, er meget let og lover op til 90 % energireturnering (ved hurtigere tempi). Selv om denne model har en smallere snude, kan den takket være den komfortable og adaptive overdel tilpasse sig løbere med en bredere fod.

Men Women

Craft_Pro_Endur

5) adidas Adizero Adios Pro

Den ultimative løbesko til lange løb på landevejen og konkurrencer. Mellemsålen er dæmpet med to lag slidstærkt Lightstrike Pro skum. Mellemsålen indeholder også optimerede carbon ENERGYRODS 2.0, som giver dig et optimalt niveau af stivhed og energireturnering. Continental-gummisålen har et godt greb og holder dig i gang selv på vådt underlag. Overdelen er åndbar og forstærket på de steder, hvor du har brug for mest stabilitet.

Men Women

adidas_adizero_adios_pro

6) Nike Streakfly

Brug denne ultralette sko til korte og hurtige træningspas eller konkurrencer på op til 10 km. Den vejer imponerende 184 gram! ZoomX-skummet giver dig beskyttelse, komfort og hjælper dig med at presse dit tempo til det maksimale. Sålen er skabt på baggrund af data fra løbere. Takket være dette er vejgrebet placeret, hvor du har mest brug for det i et hurtigt tempo.

Men Women

Nike_Streakfly

Løb i regn, sne og våde forhold

Vejen er et fladt og let forudsigeligt underlag det meste af tiden. Alligevel kan regn, sne eller frisk mudder ramme dig, og det kan ændre asfalten markant. Vi anbefaler, at du har trailsko på under disse forhold. De har et bedre mønster på sålen, som vil gøre din landing mere stabil, og give en størrer sikkerhed.

Top4Running TIP: Vil du have det bedste fra begge verdener? Vi har tips til dig om løbesko, der egner sig både til landevej og trail!!

Ved du ikke, hvordan du skal vælge? Prøv vores Skofinder!!